Samenloop voor Hoop wil volgend jaar Zeeland door (video)

Samenloop voor Hoop wil volgend jaar Zeeland door (video)
Samenloop voor Hoop wil volgend jaar Zeeland door (video) © Omroep Zeeland
Samenloop voor Hoop D2

Wandelestafette

MIDDELBURG - De Samenloop voor Hoop is een wandelestafette. In 24 uur lopen de deelnemers in Middelburg rondjes op en rond het Abdijcomplex om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Kankerpatiënt

Lievense is organisator van het Kustmarathon weekend en is zelf kankerpatiënt en twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd iets voor de Samenloop voor Hoop te doen. "Ik heb natuurlijk ook allerlei contacten vanuit de Kustmarathon, dus de link was snel gelegd."

Jaarlijks

Het evenement Samenloop voor Hoop moet volgend jaar terugkeren, zegt Lievense. "Landelijk is het al op minstens 25 plekken een jaarlijks evenement. Zeeland was, tot dit jaar, nog een blinde vlek."

Kinderloop

De Samenloop voor Hoop duurt 24 uur en zo'n 350 mensen lopen mee. Om klokslag twaalf uur liepen ook allerlei kinderen van basisscholen hun rondje op het Abdijplein tijdens de kinderloop. De andere wandelaars die meedoen aan de Samenloop voor Hoop liepen hun rondes buitenom het Abdijplein.
© Omroep Zeeland

Opbrengst

De algehele finish op het Abdijplein is om 18:00 uur zaterdagmiddag. Dan wordt ook bekend gemaakt hoeveel het evenement heeft opgebracht. In totaal werd 40.349,95 euro opgehaald, waarvan ruim 4.000 door de kinderloop.