'Ammoniak-verdachte' weer vrijgelaten

'Ammoniak-verdachte' weer vrijgelaten
'Ammoniak-verdachte' weer vrijgelaten © Politie
Politieauto's op straat in Goes
Politieauto's op straat in Goes © HV Zeeland

Pijl en boog

MIDDELBURG - De man uit Middelburg werd verdacht van het spuiten met een bijtende stof, waarschijnlijk ammoniak, afgelopen week bij een supermarkt op de Pottenbakkerssingel in Middelburg. De vloeistof werd gespoten met een waterpistool en vier mensen werden getroffen. De Middelburger werd donderdagavond aangehouden toen hij met een pijl en boog op het Vlissings Bolwerk liep. 

Verhoord

Hoewel de pijlen en de boog niet gevaarlijk bleken, werd de man toch verhoord. Tijdens dat verhoor kregen de agenten steeds meer het idee dat deze man ook degene zou kunnen zijn die de bijtende stof had rond gespoten. Vier mensen deden daar toen aangifte van.

Alibi

Maar zaterdag aan het begin van de avond moest de politie daarvan terugkomen. "De man is verhoord door rechercheurs en uit zijn verklaringen bleek dat hij niet de persoon is die de politie zoekt", staat in een schriftelijke verklaring van de politie. "De man had een alibi. Dat is gecheckt en bleek te kloppen. Hij is op last van de officier van Justitie meteen in vrijheid gesteld."

Signalement

De politie is en blijft op zoek naar een blanke blonde man met lang haar. Hij droeg tijdens het incident een tas in camouflagekleuren en een tropenhoedje, ook in camouflagekleuren.