Zeeland wordt wakker: neergestoken, 40.000 euro en vlaggen weg

Zeeland wordt wakker: neergestoken, 40.000 euro en vlaggen weg
Zeeland wordt wakker: neergestoken, 40.000 euro en vlaggen weg © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Neergestoken

OOST-SOUBURG - In Terneuzen is in de nacht naar zondag een jongen van 17 neergestoken. De jongen werd 's nachts tussen 03.15 en 04.15 uur belaagd door een onbekende man in de brandgang aan de Haringvliet. Hij raakte ernstig gewond. Vrij snel na de melding is de jongen naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. Zijn toestand is ernstig maar stabiel.
EEF festival Wissenkerke
EEF festival Wissenkerke © Omroep Zeeland

Eindeloos Eiland Festival

In Wissenkerke op Noord-Beveland zijn afgelopen weekend een kleine 2000 mensen naar Eindeloos Eiland Festival geweest. Een driedaags festival met kleinschalige muzikale optredens, kinderactiviteiten, buitenkunst en creatieve workshops. "We groeien langzaam wat groter", zegt Josje de Koning van de organisatie. "Maar dit is en blijft een festival waar je in alle rust van optredens kunt genieten."
Ook bij burgemeester Bergmann zelf is een vlag verdwenen
Ook bij burgemeester Bergmann zelf is een vlag verdwenen © Harald Bergmann

Vlaggen gestolen

In de binnenstad van Middelburg zijn vlaggen van Middelburg 800 gestolen. Ook bij burgemeester Herald Bergmann is afgelopen weekend een vlag weggehaald. "Best wel aso! Bij thuiskomst blijkt de vlaggenstok met de Middelburgvlag te zijn gejat. Ook bij anderen in de straat. Triest hoor!", schrijft Bergmann op Twitter.
© Omroep Zeeland

40.000 euro

Bij de Samenloop voor Hoop is meer dan 40.000 euro opgehaald. Tijdens de wandelestafette liepen deelnemers 24 uur rondjes op en rond het Abdijcomplex om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Als het aan vice-voorzitter Lein Lievense ligt, komt er volgend jaar een vervolg aan de samenloop.
Een spreeuw met jongen bij 's-Heerenhoek
Een spreeuw met jongen bij 's-Heerenhoek © Astrid Wiessner-Hoog | Verzeeuwigd
Foto: Astrid Wiessner-Hoog

Het weer

Het is een droge en vrij zonnige lentedag met temperaturen van 20 graden op het strand en 23 tot 26 graden elders in de provincie. De zuidoostenwind is zwak tot matig en vanmiddag kan direct aan zee een fris zeewindje opsteken.