Dit is de grootste House of Cards-fan van Zeeland (video)

Dit is de grootste House of Cards-fan van Zeeland (video)
Dit is de grootste House of Cards-fan van Zeeland (video) © OZ
Dit is de grootste fan van House of Cards

De Zeeuwse Frank Underwood

MIDDELBURG - House of Cards is te zien op Netflix een dienst waarbij je tegen betaling online films en series kunt kijken. Sinds Oudeman in een debat de hoofdrolspeler van House of Cards citeerde, noemen ze hem in de fractie de Zeeuwse Frank Underwood, de hoofdrolspeler. En zijn hoofd is gefotoshopt op het lichaam van Underwood, de man die het in de serie schopt tot president van Amerika. 

Klootzak

Hij is fan van hoofdpersoon Frank Underwood, ook al doet die in de serie alles wat God verboden heeft. "Het is best gek eigenlijk, dat je een klootzak sympathiek vindt", geeft Oudeman toe. Toch heeft hij bewondering voor het doorzettingsvermogen en de retorische trucs van Frank Underwood. "Maar we kunnen maar beter geen voorbeeld aan hem nemen. Hooguit kun je van hem leren hoe het niet moet."

Diep in de nacht

Dinsdagavond gaat Oudeman met popcorn achter de televisie zitten om zoveel mogelijk afleveringen achter elkaar te kijken. Dat kan omdat Netflix alle afleveringen tegelijk beschikbaar stelt. "Ik kijk net zo lang door tot ik echt niet meer wakker blijf. Dat is waarschijnlijk tot diep in de dacht", zegt Oudeman. "En de volgende avond doe ik dat weer."
Luister hier naar de radioreportage met Jeffrey Oudeman over House of Cards:
ITEM Fan House of Cards