Nieuwe baan vinden met hulp van de kerk (video)

Nieuwe baan vinden met hulp van de kerk (video)
Nieuwe baan vinden met hulp van de kerk (video) © oz
JobGroup Zeeland

Alleen is maar alleen

VLISSINGEN - In ontmoetingscentrum De Herberg, een locatie van de Protestantse gemeente Vlissingen, luisteren negen deelnemers naar loopbaancoach Wim Slabbekoorn, die hier als vrijwilliger optreedt.  Doel is ze in zeven bijeenkomsten zo klaar te stomen "dat je jezelf straks in 1 minuut neer kunt zetten", zegt Slabbekoorn.

Samen weet je meer

Bij de sessies van JobGroups is de groepsgedachte belangrijk. Deelnemers praten en leren over wat handig is in de zoektocht naar een nieuwe baan. 'Want alleen is maar alleen, en samen weet je meer', is de gedachte van de sessies. 

Steun

"Als je weer eens afgewezen wordt,  dan kun je daar in zo'n groep over praten met een van de anderen, ik denk dat dat steun geeft", zegt deelnemer Brigitte Witte uit Wilhelminadorp. Zij heeft nu een tijdelijk contract als postsorteerder, maar ze wil graag een vaste baan. 
© oz

Baan is belangrijk

Dat de kerken zich bemoeien met werkzoekenden betekent niet dat het UWV haar werk niet goed doet, volgens Slabbekoorn. "De kerken bekommeren zich ook om mensen met schulden. We zetten daar netwerken voor op, zoals schuldhulpmaatjes. Een stap verder is dat je mensen helpt bij het zoeken van werk. Iemand uit de schulden halen is goed, maar het is ook belangrijk dat hij weer een baan krijgt. Zie het als een aanvulling op het UWV."

Ongelovige welkom

Slabbekoorn benadrukt dat je niet per se schulden moet hebben of gelovig moet zijn om mee te kunnen doen aan een JobGroup. "Iedereen is welkom, zeker ook jongeren." Na de zomer start een nieuwe JobGroup, maar de locatie is nog onduidelijk.