Celstraf en werkstraffen geëist voor schietpartij Axel

De politie zette na de schietpartij een deel van de Markt in Axel af voor onderzoek
De politie zette na de schietpartij een deel van de Markt in Axel af voor onderzoek © Provicom
MIDDELBURG - Schietpartij
Bij de schietpartij, in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus, raakte een 28-jarige Terneuzenaar gewond. Het incident vond plaats op de Markt in Axel. Het slachtoffer werd door de politie een eindje verderop voor een supermarkt gevonden. Na een kort verblijf in het ziekenhuis kon de man weer naar huis. 
Aanleiding
Over de aanleiding van de schietpartij verschillen de verdachten en het slachtoffer van mening. Volgens de verdachten begon het slachtoffer na een woordenwisseling te slaan, maar volgens het slachtoffer riepen de verdachten naar hem, waarna hij werd geslagen en even later beschoten. 

Geen opzet

Twee verdachten hebben tijdens de rechtszitting een verklaring afgelegd, waaronder de schutter. Hij bekende geschoten te hebben, maar dat het niet zijn bedoeling was om iemand te raken. Zijn advocaat vindt de eis van het OM te zwaar. Het was volgens haar geen poging tot doodslag, omdat de verdachte niet bewust richtte. De derde verdachte beriep zich op zijn zwijgrecht. 

Eerdere incidenten

De schutter en een van de twee andere verdachten worden door het OM ook verdacht van eerdere geweldsincidenten. De advocaat van een van de verdachte vindt het onredelijk van het OM om eerdere geweldsincidenten te betrekken bij de eis. Volgens hem is de redelijke termijn verlopen van die incidenten en vraagt om strafvermindering. 

Uitspraak

De rechter doet op 6 juni uitspraak.