Kruidenmengsel redding voor kastanjeboom Middelburg (video)

Kruidenmengsel redding voor kastanjeboom Middelburg (video)
Kruidenmengsel redding voor kastanjeboom Middelburg (video) © oz
boom in bloei

Schade

MIDDELBURG - De boom is rond de jaarwisseling van 2015 en 2016 flink toegetakeld. In de stam van de boom is destijds met een mes een diepe snee gemaakt. Wie de boom zo heeft beschadigd blijft onduidelijk, maar de Middelburgse D66-fractie houdt de horecaondernemers verantwoordelijk voor de schade. Wat volgens deskundigen wel duidelijk was, was dat de boom ten dode was opgeschreven.

Boomchirurg

Na de beschadigingen is de boom ingesmeerd met een kruidenmengsel en ingepakt met plastic. Afgelopen augustus kwam bomendokter Henk van Scherpenzeel onder het verband kijken. Wat de boomspecialist daar aantrof, gaf hem goede hoop. Onder het plastic zaten namelijk veel dode beestjes die dood hout opeten en dat is volgens hem een goed teken. Scherpenzeel gaf de boom nog zeker vijf jaar.
© oz
Gezellige sfeer
De uitspraak van de boomspecialist lijkt de kloppen. Dit voorjaar staat de boom weer in volle bloei. Het horecapersoneel is er blij mee. "Op deze hete zomerdagen zorgt de boom voor voldoende schaduw", vertelt Lars de Jonge van Brooklyn Grand Café. "Bovendien zorgt het gewoon voor een gezellige sfeer op het terras."