Inval in Souburg was onderdeel van grootschalig drugsonderzoek

Aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg is dinsdagmorgen een speciaal politie team een huis binnengevallen
Aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg is dinsdagmorgen een speciaal politie team een huis binnengevallen © Jannette Spoor

Grootschalig onderzoek

OOST-SOUBURG - Politie en justitie van zowel Nederland als België werkten bij deze actie samen. Sinds het najaar van 2014 is er een grootschalig onderzoek gedaan naar de drugssmokkel. Het gaat om het smokkelen van cocaïne vanuit Brazilië, Colombia of Ecuador via de Noordzee en de havens van Antwerpen en Rotterdam. Daarbij waren er 'ernstige aanwijzingen' naar meerdere criminele organisaties.

17 verdachten opgepakt

Het gaat vooral om verdachten van Servisch-Montenegrijnse, Bosnische, Albanese en Nederlandse afkomst. Bij de 31 invallen zijn vanochtend dertien verdachten in Nederland gearresteerd en vier in België. Ze zijn tussen de 30 en 61 jaar oud. Het OM in België gaat van 11 verdachten vragen om die uit te leveren aan de Belgische autoriteiten.

200.000 euro

Bij de huiszoekingen is 200.000 euro aan cash geld in diverse valuta gevonden. Net als drie kilo cocaïne, 26 kilo MDMA, een actieve cannabisplantage en een vuurwapen.