Seizoen Kloetinge voorbij na nederlaag in nacompetitie (video)

Kloetinge Smitshoek
KLOETINGE - Veel toeschouwers
Er waren maar liefst duizend toeschouwers gekomen naar het Wesselopark om te kijken naar de verrichtingen van Kloetinge. Na het 1-1 gelijke spel bij Xerxes DZB had Kloetinge alleen genoeg aan drie punten om boven Smitshoek in de poule te eindigen. Dat bleek al snel een lastig karwei te worden toen Rekondie na zes minuten de bal achter doelman Lentink kopte.
Beginfase
Smitshoek voelde zich lekker in Kloetinge en domineerde in de beginfase. Toch kreeg de thuisploeg na twintig minuten een hele grote kans op de 1-1. Van der Poel had het vizier net niet helemaal op scherp en schoot voorlangs. Aan de andere kant behoedde Lentink zijn ploeg voor een grotere achterstand toen hij knap redde op een inzet van de doorgebroken Leona.
Een gevecht om de bal tijdens Kloetinge-Smitshoek
Een gevecht om de bal tijdens Kloetinge-Smitshoek © Ron Quinten
Van den Dries
In de tweede helft ging Kloetinge hard op jacht naar twee treffers, maar het bleef bij één. Invaller Van den Dries scoorde tien minuten voor tijd na een mooie aanval, maar dat was al wel bij een 2-0 stand. Erwin Bravenboer had even daarvoor de wedstrijd al beslist.

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">
Teleurstellend
Kloetinge eindigt het seizoen door de nederlaag teleurstellend. In de competitie leek het in de slotfase op weg naar het kampioenschap, maar uiteindelijk trok Rijsoord aan het langste eind. Volgend seizoen speelt Kloetinge voor het derde jaar op rij in de eerste klasse.