Zeeland wordt wakker: cruiseschip, voetbal en kusttram

Zeeland wordt wakker: cruiseschip, voetbal en kusttram
Zeeland wordt wakker: cruiseschip, voetbal en kusttram © Omroep Zeeland
De MS Kungsholm
De MS Kungsholm © OZ

Cruiseschip uit 1953

OOST-SOUBURG - In Vlissingen is een boek gepresenteerd over 'De Witte Reus', een cruiseschip dat in 1953 gebouwd is bij de werf van De Schelde. Het schip ging te water als de MS Kungsholm.
© Politie

Dode in caravan Hengstdijk

In een caravan op vakantiepark De Vogel aan de Vogelweg in Hengstdijk is een stoffelijk overschot gevonden. De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar stelt wel een onderzoek in. 
Kusttram
Kusttram © Wikimedia
Kusttram
De kusttram die tussen Knokke en De Panne rijdt, wordt definitief niet doorgetrokken naar Breskens. Onderzoek heeft uitgewezen dat het plan geen kans van slagen heeft. Het onderzoek is gedaan op verzoek van Provinciale Staten en heeft 40.000 euro gekost.
Een gevecht om de bal tijdens Kloetinge-Smitshoek
Een gevecht om de bal tijdens Kloetinge-Smitshoek © Ron Quinten

Seizoen Kloetinge voorbij

Het is Kloetinge niet gelukt om nog een ronde in de nacompetitie te overleven. Op eigen veld verloor de ploeg van Arie van der Zouwen met 1-2 van Smitshoek, terwijl een overwinning nodig was om nog zicht te houden op promotie naar de hoofdklasse.
© Renata Elenbaas | Verzeeuwigd
Foto: Renata Elenbaas

Het weer

Vandaag komt de zon weer goed tevoorschijn. Het blijft droog en met een matige westenwind wordt het 19 graden aan zee tot 23 graden dieper landinwaarts. Vanavond en vannacht is het helder, staat er nauwelijks wind en wordt het 10 tot 12 graden.