Onkruidbrander gaat in vlammen op (video)

Onkruidbestrijdingsvoertuig ontploft in Middelburg
© OZ
OOST-SOUBURG - Brandweer
De brandstoftank explodeerde precies op het moment dat de brandweer op enkele meters afstand wilde parkeren. Er is niemand gewond geraakt.
De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd laten uitbranden. 

Brander
In Zeeland wordt sinds vorig jaar onkruid niet meer te lijf gegaan met chemische bestrijdingsmiddelen. In plaats daarvan rijden er wagentjes rond met branders die het onkruid bestrijden. Een van die voertuigen is dus vanmorgen in brand gevlogen.  
Gastank
De bestrijdingswagens dragen twee gastanks bij zich om het ongewenste groen te verbranden. Doordat een van die tanks in brand vloog ontstond er een metershoge vlam, wat weer veel publiek trok. Zo'n tweehonderd mensen zagen het karretje in vlammen opgaan.  De gemeente Middelburg laat in een reactie weten dat het een nieuw onkruidbestrijdingsvoertuig betrof en dat ze gaat uitzoeken hoe de brand heeft kunnen ontstaan.  
Klachten
Over de nieuwe bestrijdingsmethode van de gemeenten zijn overigens veel klachten.  Volgens het merendeel van de gemeenten blijft er meer onkruid achter op straat dan met de eerdere bestrijdingsmethode.  Daarnaast kost de nieuwe manier van onkruid bestrijden ook nog eens 2,5 keer zo veel. 

— Pim van den Berge (@Pimzn)
">