Treinfestijn: 'Dankzij m'n hobby ben ik fit!' (video)

Treinfestijn: 'Dankzij m'n hobby ben ik fit!' (video)
Treinfestijn: 'Dankzij m'n hobby ben ik fit!' (video) © OZ
Sporen naar het verleden
GOES - Treinfanaten
Het jaarlijkse feestje trekt ieder jaar veel treinfanaten en zo ook deze editie. Bijvoorbeeld de 72-jarige Jan uit Amsterdam. "Ik heb er vanmorgen drie a vier uur voor in de trein gezeten alles bij elkaar". Maar dat was het voor Jan meer dan waard. Getooid met zijn fototoestel struint hij rond over het terrein van het museum. Niet per sé op zoek naar dat ene plaatje want Jan schiet maar raak. "Ja,"(lacht )"het is anders dan vroeger met dia's. Dan moest je wachten op het juiste moment. Nu kan ik raak klikken en zo acht foto's van iets maken".
Treinfanaat Jan uit Amsterdam
Treinfanaat Jan uit Amsterdam © OZ
"Dankzij m'n hobby ben ik fit"
Hoewel Jan duidelijk geniet van de treinen en het andere robuuste materieel is het niet zo dat er bij hem thuis allemaal modeltreintjes staan. "Nee absoluut niet. Ik ben meer van de schaal 1 op 1. Het echte werk zeg maar". En daarom reist Jan stad en land werkelijk af om treinen te ervaren. "Het is m'n hobby en dankzij dat ben ik fit!".
Driedaags evenement
'Sporen naar het verleden' duurt in totaal drie dagen. Tot en met zaterdag kunnen liefhebbers en geïnteresseerden nog terecht om speciale modellen te bekijken en erin te rijden.