'Drukste Hemelvaartsweekend in tien jaar tijd' (video)

'Drukste Hemelvaartsweekend in tien jaar tijd' (video)
'Drukste Hemelvaartsweekend in tien jaar tijd' (video) © Omroep Zeeland
topdrukte2

Bezetting van 95 procent

OOST-SOUBURG - Dat het druk is in de provincie is met het blote oog goed te zien, maar wordt daarnaast ook bevestigd door de bezettingscijfers die VVV-Zeeland bijhoudt. Patrick Polie van het toeristenbureau spreekt van een bezetting van 95 procent.

Drukste Hemelvaartweekend

Volgens Polie is dit het drukste Hemelvaartweekend in tien jaar tijd. "Aan de kust zit alles vol. Alleen in de omgeving van Hulst, Yerseke en Tholen is er nog wat plek", aldus Polie.

Volgeboekt

Ook op camping Julianahoeve in Renesse is het dringen. De camping is helemaal volgeboekt "en de telefoon staat nog steeds roodgloeiend met mensen die op zoek zijn naar een plaatsje", aldus Yvonne Wijs van de camping, maar ze moet iedereen teleurstellen, want plek heeft ze niet meer. 

— Martijn v.d. Werff (@martijnwerff)
">
Opschieten
Voor mensen die plannen hebben om Zeeland volgende week te bezoeken adviseert Polie om niet te lang te wachten met boeken. "Kansloos ben je nog niet voor volgende week, ik zou dan wel opschieten", waarschuwt Polie.
Goede meivakantie
Eerder bleek al dat de meivakantie, ondanks het slechte weer, boven verwachting goed scoorde met een bezettingsgraad van 70 procent. Dat percentage was hoger dan de meivakantie vorig jaar, toen het weer nog slechter was. 
topdrukte3

Vlaamse toeristen

Polie blijft, zeker met de drukte dit weekend, achter zijn voorspelling staan dat het aantal toeristen in Zeeland dit jaar wederom zal stijgen. Hij verwacht vooral een groei van het aantal Belgische toeristen, omdat de VVV daar bewust op heeft ingezet. In de afgelopen vijf jaar is het aantal zuiderburen dat een of meerdere dagen in de provincie doorbracht verdubbeld.

Onweer

Het mooie, warme weer houdt zeker tot zondag aan, wanneer 's avonds een paar onweersbuien verwacht worden. Ook maandag zal het nog warm zijn, waarna de temperatuur zal dalen naar voor deze tijd van het jaar normale temperaturen.