Gigantische operatie op de Noordzee in volle gang (video)

Gigantische operatie op de Noordzee in volle gang (video)
Gigantische operatie op de Noordzee in volle gang (video) © Omroep Zeeland
Nieuwe scheepvaartroutes

Complexe operatie

OOST-SOUBURG - Het omzetten van de oude naar de nieuwe situatie is een complexe operatie die enkele dagen duurt. Om de nieuwe scheepvaartroutes aan te geven, verlegt Rijkswaterstaat in de laatste week van mei de boeien in het Nederlandse deel van de Noordzee. Uiteindelijk worden twaalf nieuwe boeien geplaatst, elf oude boeien worden uit het water gehaald, en veertien boeien worden verplaatst. Ook in België worden de boeien verlegd.
Trots
Joris Brouwers, projectleider bij Rijkswaterstaat is trots. "Na twee jaar voorbereiding is het vandaag zover. Een bijzonder moment." Brouwers roemt ook de samenwerking met de Belgische collega's. "Het klinkt heel normaal om die samenwerking te zoeken, maar dat is het niet. Ik kijk terug op een prettige samenwerking."
© Omroep Zeeland
Immens belangrijk
Je zou misschien denken dat in deze tijd van moderne communicatie en digitale uitwisseling van informatie boeien als referentiepunt minder belangrijk worden. Maar dat is niet het geval. Brouwers: "Het wordt alsmaar drukker en drukker op het water. Met windmolenparken, beroepsvaart, recreatievaart. Juist op volle zee zijn boeien zeer belangrijk. De kapitein heeft zijn kaart en de boeien en daar moet ie het dan mee doen. "
Vanaf 02.00 uur 's nachts
De oude scheepvaartroutes blijven van kracht tot 1 juni 2017, precies tot 02.00 uur. De scheepvaart wordt voor, tijdens en vlak na de wijzigingen intensief geïnformeerd via scheepvaartberichten. 
© Omroep Zeeland
250 windturbines
Voor de kust van Borssele komen twee grote windmolenparken met in totaal 250 windturbines. De parken komen 22 kilometer van de kust te liggen. Het totale plan kost zo'n twee miljard euro.
260.000 scheepsbewegingen
De Noordzee is één van de drukst bevaren zeeën ter wereld. Op het Nederlands deel van de Noordzee vinden 260.000 scheepsbewegingen per jaar plaats, het Belgische deel is goed voor een extra 100.000 bewegingen. 55 procent van deze schepen heeft een directe relatie met havens in Nederland en/of België.