Dit zijn de katten waarmee je kan knuffelen bij de koffie (video)

Dit zijn de katten waarmee je kan knuffelen bij de koffie (video)
Dit zijn de katten waarmee je kan knuffelen bij de koffie (video) © Omroep Zeeland
Opening kattencafé
GOES - Kattencafé
Een kattencafé is een café waar katten rondlopen. Klanten kunnen wat drinken en tussendoor kroelen met één van de huisdieren. Chantal en Quinta hebben zeven katten gekozen uit het Dierenasiel Walcheren als nieuwe bewoners van het café, waarmee de dames ook meteen aandacht vragen voor asielkatten. We stellen katten en eigenaren graag aan u voor.
Chantal met Puri
Chantal met Puri © Omroep Zeeland
1. Puri
Puri is een grote rode kater die zichzelf graag laat zien en is met zijn 16 jaar ook meteen de oudste van het stel. Van zijn rechteroor ontbreekt een stukje. Puri is een goed voorbeeld van een kat die veel aandacht geeft. Als de dames hem een vraag stellen, mauwt hij gezellig terug. "Hij spant wel de kroon hoor," zegt Chantal. "Wij houden allebei enorm van katten want de aandacht en de liefde die je van de katten krijgt is fantastisch. Dat is ook de reden waarom we een kattencafé zijn begonnen en niet een hondencafé. We zijn echt kattenmensen."
2. Bruno
Een stille wit met grijze kat en stiekem de favoriet van Quinta, zo kan je Bruno het best omschrijven. "Ik ben fan van alle zeven katten, maar Bruno heeft mijn hart gestolen. Hij is terughoudend en dat vind ik wel schattig. Daarom is het mijn kroelkindje."
3. Bella
De katten verschillen allemaal enorm van elkaar. Zo is Bella pikzwart en rustig. Ze is nog maar 3 jaar oud en daarmee de jongste bewoner van het café. Voor de variatie is bewust gekozen. Het kattencafé ontvangt verschillende klanten en daar horen dus ook verschillende katten bij. 
Chantal en Quinta hebben zeven katten geadopteerd uit het asiel
Chantal en Quinta hebben zeven katten geadopteerd uit het asiel © Omroep Zeeland
4. Siva
Siva laat zich niet zo snel zien in het café, in tegenstelling tot kattenliefhebbers. Hoewel het kattencafé aan populariteit wint in de wereld, is het concept nog niet bij iedereen bekend. "We krijgen nog wel wat vragen, zoals 'Mag ik mijn eigen kat meenemen?'. Dat is absoluut niet de bedoeling. Je komt hier op bezoek bij onze katten," zegt Quinta.
5. Lynn
Lynn is de beauty van het zevental. Daar kunnen ook Chantal en Quinta zich goed in vinden. Maar het is niet allemaal schoonheid. De twee meiden zijn met het kattencafé begonnen omdat ze allebei chronisch ziek zijn. Chantal heeft epilepsie en Quinta de ziekte van Lyme. Het was lastig voor ze om een baan te vinden. Een eigen onderneming biedt uitkomst. Chantal: "Maar we zijn absoluut niet zielig! We kunnen dit aan, het is een mooi voorbeeld van 'samen staan we sterk'."
Puri is één van de nieuwe bewoners van het kattencafé
Puri is één van de nieuwe bewoners van het kattencafé © Omroep Zeeland
6. Daru
Daru maakt het liefste gebruik van de kattenklimwand aan de muur. Het café is van alle gemakken voorzien en is een echt thuishaven voor de katten. Ze kunnen zich ook even terugtrekken als ze het te druk vinden. "Het is echt de bedoeling dat de katten zich hier goed voelen zodat de klanten dat gevoel ook krijgen," zegt Chantal. 
7. Angel 
Angel is de perfecte kat voor in het kattencafé. Ze geeft graag kopjes en komt al gauw op je schoot zitten. Dat maakt het plaatje compleet. "En het is fantastisch dat ik dit samen mag doen met Chantal. Het is echt een droom die voor ons uitkomt!"