Van de Ven komt twee seconden tekort voor zege

Nancy van de Ven Indonesië
Nancy van de Ven Indonesië © OZ
ITEM VDVEN

Leiding

De motorcrosster uit Vlissingen begon goed aan de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap en reed al snel aan de leiding. Ze wist de Canadese Courtney Duncan van haar af te houden. Uiteindelijk resulteerde dat voor Duncan in een val waarna ze niet verder kon.

Bloedstollend

In de slotfase van de eerste manche kreeg Van de Ven te maken met de Italiaanse leider in het klassement Kiara Fontanesi en de Franse Livia Lancelot. Fontanesi passeerde Van de Ven maar kwam ook ten val waardoor de Vlissingse de leiding weer over nam. Op het laatst wist Lancelot, die voor thuispubliek reed, toch nog voorbij Van de Ven te gaan en zo schreef ze de eerste manche op haar naam.
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven © OZ

Warm

"Het begin ging heel goed", zegt Van de Ven. Over de strijd met Duncan in het begin van de race zegt ze: "We kwamen op een bult waarin ik over haar heen sprong en zij kwam ten val. Daarna was ik wat uit mijn concentratie en maakte ik wat foutjes." Daardoor kwamen Fontanesi en Lancelot dichterbij. "Drie rondes voor het einde was ik helemaal kapot. Het was zo warm en daardoor heel moe. In de laatste ronde kwam Lancelot toen nog voorbij."

Open strijd

"Ik had eigenlijk moeten winnen, maar het is ook niet helemaal zuur", gaat Van de Ven verder. "In het algemeen klassement ben ik een plekje gestegen." De onderlinge verschillen zijn ook kleiner geworden waardoor de strijd om het wereldkampioenschap weer helemaal open ligt.
Klassement
De stand in algemeen klassement is als volgt:
1. Kiara Fontanesi, 95 punten
2. Livia Lancelot, 92 punten
3. Nancy van de Ven, 85 punten
4. Courtney Duncan, 83 punten
5. Larissa Papenmeier, 83 punten
Zondag volgt de tweede en laatste manche in Frankrijk.