Vakantie en uitgedroogde bolussen met 25 miljoen (video)

Vakantie en uitgedroogde bolussen met 25 miljoen (video)
Vakantie en uitgedroogde bolussen met 25 miljoen (video) © Omroep Zeeland
Het winnende lot is gekocht bij een van de Zeeuwse Primera winkels
Het winnende lot is gekocht bij een van de Zeeuwse Primera winkels © Omroep Zeeland

Goed doel

OOST-SOUBURG - Onder de reacties zitten ook enkele mensen die, als ze de jackpot zouden winnen, het volledige bedrag zouden besteden aan een goed doel. Daniella Huibregtse zou blijven werken en "mensen die kunnen aantonen dat ze moeilijk zitten, helpen''.

Uitgedroogde bolus

Simone Koole zou ook een deel van het bedrag weggeven, maar of je daar blij mee moet zijn, is maar afwachten: "Iedereen op een uitgedroogde bolus trakteren en dan lekker stoppen met werken." Maar na haar ontslag zou ze niet stil blijven zitten. "En vrijwilligerswerk doen, zodat ik toch niet hele dagen thuis zit."

Winnende lot

Het winnende lottoformulier, met zelfgekozen cijfercombinatie, is gekocht in een van de Zeeuwse filialen van de tabaks- en boekenwinkel Primera. Harry van Hal, de eigenaar van de winkel in Vlissingen, weet morgen pas of het winnende lot bij hem in de winkel gekocht is. Hij heeft vandaag verschillende keren geprobeerd contact te krijgen met Lotto, maar daar werd niet opgenomen. 

Bonus voor winkel

Mocht het zo zijn dat het winnende lot bij hem in de winkel is verkocht, dan heeft dat een aanzuigende werking voor de volgende lotto-trekking. In de hoop om ook in de prijzen te vallen kopen mensen vaak een lot in de winkel waar eerder een grote prijs is gevallen. Maar ondanks deze mogelijke positieve bijwerkingen, zou Van Hal zelf absoluut niet blij zijn met zo'n hoge geldprijs: "Bij 25 miljoen euro raak je ontspoord." Hij heeft zelf de sterke voorkeur voor kleinere geldprijzen tot maximaal een miljoen euro. 
Zeeuw wint jackpot van 25.400.000 euro

Kansspelbelasting

De kersverse multimiljonair, mag zich niet zo rijk rekenen als hij/zij misschien in eerste instantie dacht. Over het bedrag moet nog 29 procent kansspelbelasting betaald worden. In dit geval is dat ruim 7,3 miljoen euro, uiteindelijk krijgt de winnaar 17,9 miljoen euro overgemaakt. 

Anoniem

Over de identiteit en woonplaats van de winnaar is niks bekend. De Nederlandse Loterij, het bedrijf achter de Lotto-trekking, houdt gegevens van winnaars altijd anoniem.