'Mooiste baan van m'n leven, lekkere koffie en katten'

Kattencafé
Kattencafé © Omroep Zeeland

Super-enthousiast

GOES - Volgens Koolen waren de reacties fantastisch. "Mensen waren super-enthousiast. En we kregen veel medeleven van mensen die ons verhaal hebben gevolgd op Facebook en in de media."
Kattencafe

Gesmolten

Net als voor veel Zeeuwen was het ook voor de katten afgelopen weekend erg warm. "De meeste katjes lagen gesmolten in de schaduw. Die waren dus tamelijk rustig", zegt Koolen. "De mensen werden er ook heel ontspannen van, van die ontspannen katten."

Concept uit Japan

Een kattencafé is net als een regulier koffie- en theehuis, maar dan lopen er ook katten rond. "Ze mogen overal komen, behalve in de keuken vanwege de hygiëne." Het concept werd groot in Japan, maar verspreidde zich de afgelopen jaren ook naar grote wereldsteden. In 2015 opende bijvoorbeeld al een kattencafé in Amsterdam.

'Baan van m'n leven'

Quinta is het kattencafé samen met Chantal van der Laan begonnen omdat ze geen werk konden vinden. Beiden zijn chronisch ziek. Chantal kampt met epilepsie en Quinta heeft de ziekte van Lyme. "Ik heb de mooiste baan van m'n leven. Lekkere koffie en katten. Geweldig!", besluit Quinta.