Middelburg stroomt vol voor Middelburg VOLkoren

Middelburg stroomt vol voor Middelburg VOLkoren
Middelburg stroomt vol voor Middelburg VOLkoren © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Iets minder vol
Met 141 koren op 22 locaties is Middelburg dit jaar iets minder vol dan voorgaande jaren. In 1999 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd als onderdeel van de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute in Middelburg. Al snel kreeg het festival meer naamsbekendheid en groeide het uit tot het grootste korenfestival van Zuid- West-Nederland. Zo ging het festival van tien koren en vijf locaties in 1999 naar 166 koren en 30 locaties in 2016.

Geen verrassing

Dat er dit jaar iets minder koren op de planken staan, komt niet als een verrassing. Vorig jaar gaf voorzitter Hans van der Zwan al aan dat het festival aan haar taks zat en dat de organisatie kritisch naar de locaties wilde kijken.
Pop meets klassiek
Diverse genres zijn vertegenwoordigd op het festival: van klassiek tot pop, van meezingers tot zeemansliedjes, van jong tot oud, van ensembles tot grote koren. De koren zelf komen uit heel België en Nederland, 42 koren hebben Zeeuwse roots. 

Luister of volg

Ga je niet naar Middelburg VOLkoren toe, maar wil je er wel iets van meekrijgen? Luister dan naar de radio-uitzending van Omroep Zeeland of volg het via de Facebookpagina Uit in Zeeland

Veel meer

Naast Middelburg VOLkoren zijn er dit lange pinksterweekend nog veel meer evenementen in Zeeland, zoals estrock in Hulst, Colours by the Sea in Vlissingen.