Meest hufterige plaats van Zeeland is Goes (video)

Meest hufterige plaats van Zeeland is Goes (video)
Meest hufterige plaats van Zeeland is Goes (video) © OZ
Zeeuwse hufters

Top 3

OOST-SOUBURG - RTL deed onderzoek op basis van het aantal boetes in 2016 van het Centraal Justitieel Incassobureau. Toegespitst op Zeeland laten die voor Goes 742 boetes voor verkeersovertredingen, 191 voor openbare dronkenschap en 120 voor het onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats zien. Goes spant hiermee de kroon wat betreft hufterigheid. Vlissingen staat op een tweede plek en Middelburg op plek drie.
Baldadig rijden zonder rijbewijs
Vlissingen scoort in Zeeland het hoogst als het gaat om boetes voor rijden zonder rijbewijs en baldadigheid en overlast.Voor die overtredingen werden in Vlissingen respectievelijk 114 en 99 boetes uitgedeeld. Schouwen-Duiveland is de wildplas-gemeente van Zeeland, ruim op kop met 132 boetes. Goes is hier tweede met 95 boetes. 
Minst hufterig
Noord-Beveland is de minst hufterige gemeente van Zeeland. In heel 2016 werden er slechts twaalf boetes voor 'hufterige' zaken uitgedeeld. Ook landelijk bungelt Noord-Beveland prettig onderaan. De gemeente staat op de 375ste plek van de 388 gemeentes die Nederland kent (bron: CBS 1 januari 2017). 
Hondenpoep
Hondenpoep © Lisa Newton (foto: Lisa Newton
Terneuzen, poepstad
Terneuzen neemt in Zeeland een middenpositie in, want qua hufterigheid staat Terneuzen op de zesde plaats. Niet slecht als je bedenkt dat Terneuzen de meeste inwoners van Zeeland kent en er dertien gemeentes zijn. Landelijk staat Terneuzen op een 89e plaats en niet zoals Goes op de tiende. Maar Terneuzen gaat op kop als het gaat om 'vieze overtredingen'. Vorig jaar werden er namelijk 48 boetes voor vervuiling en elf boetes voor hondenpoep uitgedeeld.
Bekijk het overzicht van alle Zeeuwse gemeenten: