Nog veel werk aan de winkel voor VC Vlissingen (video)

Toekomst Vlissingen
VLISSINGEN - Tot in de puntjes geregeld
"De vereniging is nog groeiende", zegt trainer Ruud Pennings, die vertrekt naar Halsteren. "Alles wat erbij komt kijken om op het veld te presteren, moet tot in de puntjes geregeld zijn. Pas dan kun je zeggen dat je als club klaar bent voor de stap naar de Derde Divisie."
Meer faciliteiten
"Vlissingen is nog een kleine club", zegt keeper Joan van Belzen (foto). "Als je in een rol in de top van het amateurvoetbal wil spelen, heb je meer faciliteiten nodig. Zoals een tweede elftal en doorstroming vanuit de jeugd. Dat is er nu nog niet."
Joan van Belzen onderschept de bal
Joan van Belzen onderschept de bal © Paul ten Hacken
Foto: Paul ten Hacken
Uitbreiding bestuur
Achter de schermen wordt er gewerkt aan de toekomst van Vlissingen. De club blijft ambitieus. Volgens bestuurslid Peter Snaaijer wordt volgende maand het bestuur uitgebreid. Jan Kapelle is in beeld als nieuwe voorzitter van de club.
Paul Telussa
Daarnaast werkt Vlissingen aan een jeugdplan waarbij het uiteindelijk de bedoeling is dat er meer jeugdspelers doorstromen naar het eerste elftal. Voor de uitbreiding van technische commissie was Paul Telussa in beeld, maar de komst van de oud-trainer van onder meer Hoek is afgeketst. Gezocht wordt naar andere mensen om de technische commissie in te vullen. 
Abdoe Abdenbi probeert de bal te veroveren
Abdoe Abdenbi probeert de bal te veroveren © Paul ten Hacken
Foto: Paul ten Hacken
Selectie
De selectie voor volgend seizoen wordt uitgebreid met Giovanni Siereveld (Hoek), Mart de Kroo, Steve Schalkwijk (beiden GOES) en Louis Ficq (Jong Ambon). Daar tegenover staat het vertrek van Roycel James (Halsteren), Said Bouzambou (Terneuzen), Yoeri Nijsse (GPC Vlissingen).
Vlissingen is nog in gesprek met Marijn Wijkhuis, die momenteel bij FC Dordrecht speelt.