Eendjes voeren is ratten vetmesten (video)

Eendjes voeren is ratten vetmesten (video)
Eendjes voeren is ratten vetmesten (video) © OZ
Voerprobleen Terneuzen

Oproepen

TERNEUZEN - Het voedselprobleem speelt vooral in de wijken Triniteit, Lievenspolder, Oude Vaart en Zuidpolder/Zuiderpark. De gemeente had al eerder oproepen verspreid via sociale media. Alleen leek dit niet te werken. Daarom worden nu flyers uitgedeeld.

Andere talen

De flyers zijn ook in het Engels, Turks, Duits en Arabisch vertaald. Wijkcoördinator Samantha Strooband: "We merkten dat sommige bewoners die de Nederlandse taal niet machtig zijn, vaak vissen en eenden voeren. Dat geldt ook voor ouderen. Maar met sociale media bereikten we deze groepen niet. Daarom hebben we hiervoor gekozen."
© Omroep Zeeland
Maaltijden
Volgens Strooband is het geen punt als mensen de eendjes een klein beetje voeren. "Een korstje is echt geen probleem, maar sommige mensen gooien hele maaltijden de vijver in. En dat kunnen de dieren nooit op. Dan is het logisch dat er ratten op afkomen."
Jammer
Veel buurtbewoners reageren volgens Strooband positief, toch is niet iedereen blij met de flyers. Zo vindt één van de bewoners het jammer dat ze de eenden niet meer mag voeren. "Ik kom hier iedere dag en het is leuk om te zien dat die eenden echt naar je toekomen."