Zeeland wordt wakker: bruinvissen, smartphone en multimiljonair

Zeeland wordt wakker: bruinvissen, smartphone en multimiljonair
Zeeland wordt wakker: bruinvissen, smartphone en multimiljonair © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Bruinvissen

OOST-SOUBURG - Deltapark Neeltje Jans stopt per direct met de plannen voor de opvang van bruinvissen. Aanleiding zijn de bezwaren van dierenactivisten en de jarenlange gerechtelijke procedures die daaruit kunnen voortvloeien.
© Omroep Zeeland

Smartphone in verkeer

Twaalf jongeren uit Zeeland hebben gebrainstormd over hoe het smartphonegebruik in het verkeer, met name op de fiets, kan worden teruggedrongen. De bedoeling is dat de provincie hun ideeën gaat gebruiken voor een verkeerscampagne.
Dikke premie voor NAC
Dikke premie voor NAC © OZ

NAC-sponsor

Zoals beloofd krijgt NAC Breda 110.000 euro van Salar Azimi van Hotel De Elderschans uit Aardenburg. "Belofte maakt schuld, dus dat geld maak ik direct nog over", belooft Azimi. NAC Breda krijgt de premie omdat de club zondag promoveerde naar de eredivisie.
Industrieel Museum Sas van Gent
Industrieel Museum Sas van Gent © OZ

Erkenning voor museum

Het Industrieel Museum Zeeland is opgenomen in het landelijke museumregister. Bijna twee jaar na de opening heeft het museum in Sas van Gent deze erkenning gekregen.
© Omroep Zeeland / Piet Grim
Foto: Piet Grim

Het weer

Wolkenvelden en zo goed als droog. Vanmiddag breekt de zon van tijd tot tijd door. Bij een matige westelijke wind wordt het 19 tot 22 graden.