Op de fiets zonder smartphone. Kan dat?

Op de fiets zonder smartphone. Kan dat?
Op de fiets zonder smartphone. Kan dat? © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Verlamd door smartphone

MIDDELBURG - De jongeren praatten over het smartphonegebruik in het verkeer in fietscafé The Cycle Hub in Middelburg. Zo kwamen ze met het idee voor een gefilmde campagne waarin bijvoorbeeld iemand aan het woord is die verlamd is geraakt nadat die was aangereden door iemand die met de smartphone bezig was op de fiets. "Of gewoon zelf onderuit ging door het smartphonegebruik en niet oplette in het verkeer", zegt Matthijs de Jongh, deelnemer aan de brainstormsessie.
Voorlichting basisscholen
Ook willen ze voorlichting voor basisscholen op touw zetten, want, zegt Tessa Human-Bevelander: "Juist daar begint het een gewoonte te worden met je smartphone te fietsen, en we moeten die 'mind-set' veranderen in het bewustzijn van het gevaar van dat gedrag."
ITEM Anti-smartphonecampagne
Square Fruit
De ideeën van de jongeren worden omarmd door gedeputeerde Harry van der Maas. De provincie wordt geadviseerd door jongeren in het kader van Jouw Zeeland, en dit is daar één onderdeel van. De provincie gaat samen met reclamebureau Square Fruit kijken met welke ideeën daadwerkelijk iets gedaan kan worden in de vorm van een campagne filmpje.