Ferdinands Vragenuurtje: Goud, zilver én brons voor Terneuzen (video)

Ferdinands Vragenuurtje: Goud, zilver én brons voor Terneuzen (video)
Ferdinands Vragenuurtje: Goud, zilver én brons voor Terneuzen (video) © Omroep Zeeland
Ferdinands Vragenuurtje mei goud
OOST-SOUBURG - Goud: Sabewa de fout in met deurwaarder
De winnaar van de gouden medaille is Cees Freeke van de lokale partij 55Terneuzen. Het flamboyante raadslid is woedend omdat de belastinginners van Sabewa een deurwaarder hebben afgestuurd op een invalide vrouw in Terneuzen. En dat terwijl het verzoek om kwijtschelding van de gemeentelijke belasting nog liep. "Een grof schandaal", vindt Freeke, die toch al geen hoge pet op heeft van Sabewa. Hij vindt dat het gemeentebestuur een stevig gesprek moet voeren met Sabewa waarin de belastinginners te horen krijgen dat dit echt de allerlaatste keer is dat zoiets wordt toegestaan.
Raadslid Cees Freeke is boos op Sabewa
Raadslid Cees Freeke is boos op Sabewa © OZ
ITEM Ferdinands Vragenuurtje Mei
Zilver: Uitstraling van de begraafplaats
De SGP in Terneuzen krijgt de zilveren medaille. De partij trok aan de bel over het aanzien van de gemeentelijke begraafplaats. Inwoners hebben bij de partij geklaagd dat de uitstraling hard achteruit gaat omdat er bezuinigd wordt op het onderhoud. Zo wordt het gras nog maar eens in de drie weken gemaaid, waardoor mensen soms door hoog gras moeten lopen bij een begrafenis. De SGP wil dat het gemeentebestuur hier wat aan gaat doen.
Ferdinands Vragenuurtje mei zilver

Brons: Muziekpodium De Pit

De bronzen medaille gaat deze maand naar CDA-raadslid Jos van Ginneken. Hij kwam in de maand mei op voor het behoud van muziekpodium De Pit in het centrum van Terneuzen. Dat dreigt zijn provinciale subsidie kwijt te raken waardoor het voortbestaan van het muziekpodium in gevaar komt. De gemeente is vergeten die subsidie aan te vragen en Van Ginneken stelt in schriftelijke vragen dat het gemeentebestuur alles op alles moet zetten om De Pit te behouden voor Terneuzen.
Ferdinands Vragenuurtje mei brons