Geen prins Gerben de Eerste in Borsele (video)

Geen prins Gerben de Eerste in Borsele (video)
Geen prins Gerben de Eerste in Borsele (video) © OZ
Nieuwe burgemeester Borsele
ZEEWOLDE - Zeewolde
Dijksterhuis is nu nog wethouder in Zeewolde in Flevoland. Hij is dat namens zijn eigen ChristenUnie, maar vertegenwoordigt als wethouder ook het CDA in de gemeente. "De fracties van beide partijen liggen hier heel dicht tegen elkaar aan, vandaar".
Kinderen
Dijksterhuis is getrouwd en heeft drie kinderen in de tienerleeftijd. Die hebben geen bezwaren tegen een verhuizing naar Zeeland. "Ze gunnen me deze overstap, maar ik besef dat ze alle drie hier helemaal opnieuw moeten beginnen", aldus Dijksterhuis. 
Kerncentrale
Inhoudelijk doet Dijksterhuis nog geen ferme uitspraken over de gemeente Borsele. Hij wil zich eerst goed inlezen en kennismaken met de bevolking. Ook doet hij nog geen uitspraken over de kerncentrale, die zo bepalend is voor het imago van de gemeente. "Mijn mening over kerncentrale doet niet terzake. Voor mij is het belangrijk dat de organisatie eromheen goed geregeld is. Bovendien is de kerncentrale belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio."
Carnaval
Dijksterhuis is overtuigd christen, maar heeft geen problemen met de katholieke kernen in zijn gemeente die enthousiast carnaval vieren. "Ik heb respect voor mensen die op een andere manier tegen het leven aankijken. Maar voorop lopen in de polonaise zul je me ook weer niet zien doen. Geen prins Gerben de Eerste in de gemeente dus, tenminste, niet deze Gerben", lacht Dijksterhuis.