50-plussers hebben 'juiste mentaliteit' voor horecawerk (video)

50-plussers hebben 'juiste mentaliteit' voor horecawerk (video)
50-plussers hebben 'juiste mentaliteit' voor horecawerk (video) © OZ
50-plussers gewild in de horeca
DOMBURG - Heel blij
Marion de Wilde uit Oudelande wordt deze zomer 55 jaar oud, ze zat ruim drie jaar zonder baan. Nu is ze aan de slag bij strandpaviljoen Noordduine in Domburg en rijdt ze met veel plezier ruim veertig kilometer naar haar werk. Ze is heel blij dat ze weer aan de slag is. "Ik voelde me nutteloos toen ik al zo lang thuis zat, nu ben ik weer met veel plezier aan het werk. Ik heb het echt naar mijn zin."

Uitzendbureau

De Wilde kwam aan haar huidige werk via een uitzendbureau. Die kwam haar cv tegen op internet en koppelde haar aan het strandpaviljoen in Domburg. Ze is niet helemaal onbekend met het horecawerk. "Ik heb een eigen café gehad met daarbij een zaal en ik heb dertien jaar in de catering gewerkt."

Aanpassen

Haar werkgever, Jaap Wiltenburg, is heel blij met mensen als Marion. "Ze hebben de juiste mentaliteit", zegt hij. "Ze snappen wat er moet gebeuren en voelen zich verantwoordelijk voor hun werk. Wij passen de werktijden en de werkzaamheden aan zodat ze hun werk prima kunnen doen. Zo hebben we er allebei plezier van."