Succesvolle speelgoedbank breidt uit naar Terneuzen (video)

Succesvolle speelgoedbank breidt uit naar Terneuzen (video)
Succesvolle speelgoedbank breidt uit naar Terneuzen (video) © OZ
Speelgoedbank Zeeland

Twee doelgroepen

TERNEUZEN - Ingezameld speelgoed vindt bij de Speelgoedbank z'n weg naar twee doelgroepen. De belangrijkste: kinderen die in armoede leven. Zij krijgen speelgoed. Het andere wordt in de winkel voor een leuk prijsje verkocht. Ook daar zijn veel mensen blij mee.

Heel weinig

Het geld dat verdiend wordt met de verkoop van het tweedehands speelgoed wordt weer besteed aan nieuw speelgoed voor arme kinderen. Het zijn kinderen uit gezinnen die heel weinig te besteden hebben en ook klant zijn bij voedselbanken.

Kind zijn

Naast voedsel en kleding is speelgoed heel belangrijk, volgens de voorzitter van de stichting Speelgoedbank Zeeland, Daniël van der Meer. Het stimuleert de ontwikkeling en de fantasie. "Kinderen moeten kind kunnen zijn, ondanks de financiële problemen die er in het gezin zijn", aldus Van der Meer. "Die blik in hun ogen als wij ze speelgoed komen brengen, dat is het mooiste wat er is."
Verslaggever Mirjam van Wouwe ging naar de gloednieuwe Speelgoedbank in Terneuzen mét een speelgoedauto waar haar zoons iets te oud voor zijn geworden. Luister hier naar haar verslag:
ITEM Speelgoedbank Zeeland