Oude treinfabriek verhuist van Rotterdam naar Goes (video)

Oude treinfabriek verhuist van Rotterdam naar Goes (video)
Oude treinfabriek verhuist van Rotterdam naar Goes (video) © oz
Sloop treinfabriek

Sloop

ROTTERDAM - De treinfabriek is stukje bij beetje uit elkaar gehaald. De staalconstructie van het gebouw verhuist naar Goes, de rest wordt gesloopt. Heel wat vrachtwagens zijn de afgelopen weken heen en weer gereden tussen Rotterdam en Goes en de laatste ladingen zullen de komende dagen worden gelost.

Uniek

De oude fabriekshal stamt uit 1916. Het gebouw is 87 meter lang, 35 meter breed en 16 meter hoog. Het is een flinke klus om dat te verplaatsen. SGB noemt de verhuizing van de oude hal een uniek project. "We hebben nog nooit gehoord dat een pand van dit formaat gedemonteerd wordt en op een andere locatie weer wordt opgebouwd", zegt projectleider Maykel Kastelijn. 
© oz
Overdekt perron
De stichting gaat de oude fabriekshal als museum gebruiken voor haar collectie stoomtreinen. Ook krijgt het museum een overdekt perron. Dit perron is niet alleen leuk voor de bezoekers, maar heeft ook een functie. "In Zeeland is het weer nogal wisselvallig", vertelt Kastelijn. "Met het overdekte perron kunnen de mensen ook bij slecht weer het museum bezoeken en op de trein stappen naar Hoedekenskerke." 

Geduld

De bezoekers zullen nog even geduld moeten hebben om het nieuwe museum te kunnen bekijken. Als alles volgens planning verloopt, zal de fabriek over twee jaar weer helemaal opgebouwd zijn. Tot die tijd is de stichting nog druk bezig met het rond krijgen van de financiering.