Zeeuws-Frans optreden mét orkest lijkt binnen handbereik

Marjolaine et les Manouches
Marjolaine et les Manouches

Verbaasd

HULST - Daarmee laat de Hulsterse allerlei Zeeuwse artiesten als Danny Vera, BLØF en Racoon achter zich, maar ook grote Nederlandse artiesten als Douwe Bob en Blaudzun moeten haar boven zich dulden. Zelf is ze er ook verbaasd over dat ze zoveel stemmen heeft weten te vergaren.

Grap

Eigenlijk begon het volgens Polfliet min of meer als een grap. "Ik dacht: laat ik het gewoon eens proberen, kijken hoever ik kom. Vol verbazing zag ik ons steeds verder en verder stijgen. Blijkbaar lijkt het veel mensen wel wat, een Zeeuws-Frans optreden mét een geweldig orkest."

Samenwerking

Het Metropole Orkest heeft een uitmuntende reputatie als pop- en jazzorkest, in binnen- en buitenland. En dat orkest is nu op zoek naar een samenwerking met nieuwe of gevestigde Nederlandse artiesten. Het publiek mag door te stemmen bepalen met wie het orkest moet gaan samenwerken.
Metropole Orkest met...?
Metropole Orkest met...? © Metropole Orkest
Foto: Metropole Orkest

Eindspurt


Dinsdag was er vooral ook veel aandacht voor een andere Zeeuwse kandidaat in de lijst: Isabel Provoost. Door een laatste eindspurt na een oproep van haar moeder op sociale media lijkt het erop dat de Zeeuwse The Voice-finalist zich weet te plaatsen voor de tweede stemronde.

Al wekenlang stabiel

Door alle aandacht voor de plotselinge stijging van Isabel in de lijst zou je bijna de hoogst genoteerde Zeeuwse inzending over het hoofd zien. Polfliet en haar bandleden stegen de afgelopen maanden steeds verder in de lijst en staan nu al wekenlang stabiel op nummer 14.
Marjolaine et les Manouches op nr 14
Marjolaine et les Manouches op nr 14 © Metropole Orkest

Tweede stemronde

Zo'n 650 artiesten en bands zijn aangemeld en op 1 juni om 12.00 uur gaan de vijftig inzendingen met de meeste stemmen door naar de tweede stemronde. Dan gaan alle stemmen terug naar nul en moet er opnieuw gestemd worden. De top 10 wint vervolgens daadwerkelijk een optreden met het Metropole Orkest. Die tweede stemronde duurt nog tot 18 augustus, 12.00 uur. Stemmen kan via mo.nl/met

Binnen handbereik

Polfliet hoopt dat iedereen die eerder op haar gestemd heeft en haar zo naar de veertiende plek heeft geholpen nogmaals een stem uitbrengt. En als er dan nog een paar stemmen bijkomen, dan lijkt die top 10-notering binnen handbereik. "Wie weet, dat zou echt geweldig zijn!" 
Marjolaine et les Manouches
Marjolaine et les Manouches

Zwervers

Marjolaine et les Manouches, letterlijk vertaald: Marjolijn en de zwervers, heeft een wisselende samenstelling. Naast Polfliet zelf bestaat de multi-instrumentale begeleiding uit haar man Menno Vink, Hans van der Werf, Nicolas Lescombe en Michiel Meijers. Hun repertoire bestaat vooral uit oude én nieuwe Franse chansons, maar bevat bijvoorbeeld ook een Zuid-Afrikaanse bewerking van een Frans chanson van Jacques Brel.

Hoogst genoteerde Zeeuwse inzending

Ze zijn met nummer 14 op dit moment de hoogst genoteerde Zeeuwse inzending. Daarna volgt Isabel Provoost. Door alle aandacht voor de oproep van haar moeder steeg ze in één dag tijd van nummer 73 naar de 23ste plaats in de ranglijst. Daarna volgen onder meer Danny Vera (75), Racoon (247) en BLØF (244).