Zeeland wordt wakker: Westerscheldetunnel, chansonnière en treinfabriek

Zeeland wordt wakker: Westerscheldetunnel, chansonnière en treinfabriek
Zeeland wordt wakker: Westerscheldetunnel, chansonnière en treinfabriek © Omroep Zeeland
© Cor Oudesluijs / Omroep Zeeland Flickr
OOST-SOUBURG - Foto: Cor Oudesluijs

Westerscheldetunnel

De Westerscheldetunnel was dinsdagavond en -nacht volledig afgesloten. Tijdens de jaarlijkse totaalafsluiting werd groot onderhoud uitgevoerd. 
Marjolaine et les Manouches
Marjolaine et les Manouches

Chansonnière

Door alle aandacht voor Isabel Provoost in de wedstrijd van het Metropole Orkest zou je bijna de hoogst genoteerde Zeeuwse inzending over het hoofd zien: Marjolaine et les Manouches. Chansonnière Marjolijn Polfliet uit Hulst staat samen met haar 'zwervers' op nummer 14.
© oz

Treinfabriek

De oude treinfabriek van de RET in Rotterdam wordt afgebroken en verhuist naar Goes. De Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) heeft de fabriekshal onlangs op de kop getikt. Het gebouw gaat in Goes dienst doen als museum.
Engel & Just
Engel & Just © Freelens Visuals

Angstaanvallen

Op het nieuwe album Souvernirs van rapduo Engel & Just staat één nummer dat voor de uit Middelburg afkomstige Just een bijzondere lading heeft. Niemand Hier heet het en op dat nummer zingt Bart van der Weide van Racoon mee. Het gaat over de angstaanvallen van de Middelburgse rapper. 
Zeilboot bij Nollestrand Vlissingen
Zeilboot bij Nollestrand Vlissingen © Tanja van Eenennaam
Foto: Tanja van Eenennaam

Vriendelijk lenteweer

Vandaag is het vriendelijk lenteweer met eerst nog een paar wolkenvelden, maar gaandeweg de dag wordt het steeds zonniger. De wind zwak tot matig, kracht 2 tot 4, uit een noordwestelijke richting. De maximumtemperatuur varieert van rond 19 graden aan zee tot 22 graden