Wolphaartsdijk wil dorpshuis niet opgeven (video)

Wolphaartsdijk wil dorpshuis niet opgeven (video)
Wolphaartsdijk wil dorpshuis niet opgeven (video) © oz
Wolphaartsdijk wil dorpshuis niet opgeven

Voornemen tot sluiten

WOLPHAARTSDIJK - Ruim 200 inwoners van Wolphaartsdijk bezochten een informatieavond in de gymzaal van het dorpshuis. Ze reageerden op een nieuwsbrief die verspreid is in het dorp. Daarin staat te lezen dat de het college van B&W van Goes het dorpshuis De Griffioen wil sluiten. Volgens het college wegen de kosten, onder meer van groot onderhoud, niet op tegen het gebruik.

Bewoners zijn tegen

Er zijn volgens het college te weinig activiteiten in het dorpshuis om het open te houden. Daar waren de aanwezige bewoners het overduidelijk niet mee eens, ze willen het dorpshuis behouden voor Wolphaartsdijk. Het nieuws over de voorgenomen sluiting is niet goed gevallen in het dorp. Ze verwijten de gemeente onder meer dat er in de afgelopen jaren nauwelijks onderhoud is gepleegd aan de Griffioen.
Handtekeningen
Op Facebook is een petitie gestart om het dorpshuis te behouden. Op woensdag 31 mei hadden ruim 340 mensen deze petitie ondertekend. Veel plaatsen ook een opmerking bij hun handtekening. "De leefbaarheid op ons dorp moet behouden blijven, het is te belachelijk voor woorden en het dorpshuis is het middelpunt van ons dorp wat nu juist net weer aan het opbloeien is." 
ITEM Dorpshuis Wolphaartsdijk