Zeeland wordt wakker: Het Dorpshuis, vlasoogst en Kreekraksluizen

Zeeland wordt wakker: Het Dorpshuis, vlasoogst en Kreekraksluizen
Zeeland wordt wakker: Het Dorpshuis, vlasoogst en Kreekraksluizen © Omroep Zeeland
Protest tegen sluiting dorpshuis
Protest tegen sluiting dorpshuis © Omroep Zeeland

Laatste kans

OOST-SOUBURG - Het Dorpshuis in Wolphaartsdijk krijgt nog een laatste kans om sluiting te voorkomen. Als er een goed plan op tafel komt, is wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes bereid om opnieuw over de voorgenomen sluiting te gaan praten.
© Omroep Zeeland
Tegenvallende vlasoogst
De vlasoogst in Zeeland valt dit jaar wat tegen. Dat zegt Dirk Timmers, vertegenwoordiger van vlas op Schouwen-Duiveland. Het valt tegen omdat niet alle boeren op hetzelfde moment hebben gezaaid.
De Kreekraksluizen
De Kreekraksluizen © Omroep Zeeland

Wachttijden Kreekraksluizen

Het wordt de komende jaren steeds drukker bij de Zeeuwse sluizen, vooral bij de Kreekraksluizen bij Rilland. Dat blijkt uit een rapport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 
Kassen op de Axelse Vlakte bij Westdorpe
Kassen op de Axelse Vlakte bij Westdorpe © Omroep Zeeland
WarmCo2-project
Woordvoerder Gijsbrecht Gunter van Yara wil méér erkenning voor het WarmCo2-project op de Axelse Vlakte. "We hebben jarenlang alleen maar negatieve verhalen gehoord. We beseffen gewoon niet wat voor een bijzonder project dit is." 
© Miranda Flipse | Verzeeuwigd
Foto: Miranda Flipse 

Het weer

Het is vandaag zonnig en droog. Er staat weinig wind, wel kan vanmiddag direct aan zee een zeebriesje opsteken. Het wordt 23 tot 26 graden, met de hoogste waarden in Zeeuw-Vlaanderen.