Eén jaar cel voor inrijden op motoragent

Eén jaar cel voor inrijden op motoragent
Eén jaar cel voor inrijden op motoragent © OZ
© Omroep Zeeland

Lager dan de eis

MIDDELBURG - De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie omdat de man niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Het OM wilde dat de man 18 maanden de cel in ging.

Verkeerscontrole

De Terneuzenaar zou op 2 februari dit jaar met zijn auto op de agent zijn ingereden. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole in Terneuzen. De Terneuzenaar negeerde een stopteken en probeerde te vluchten. Bij die vluchtpoging heeft hij volgens de politie geprobeerd de agent van zijn motor te rijden.

Sirenes

Meerdere politieauto's en -motoren gingen met de sirenes aan achter de man aan. Uiteindelijk werd hij bij zijn eigen woning aangehouden. Hij verzette zich flink tegen zijn aanhouding.

'Zeer ernstig strafbaar feit'

De advocaat van de man eiste eerder nog dat de Terneuzenaar zou worden vrijgesproken. Volgens hem reed de man de agent niet opzettelijk aan en is daar ook geen bewijs voor. Daar ging de rechtbank niet in mee. De rechter benadrukte dat een agent op een motor zeer kwetsbaar is en noemde het inrijden op een motoragent dan ook een 'zeer ernstig strafbaar feit'.