Nog veel onduidelijk rond moord Oostburg

Nog veel onduidelijk rond moord Oostburg
Nog veel onduidelijk rond moord Oostburg
© Omroep Zeeland

Onderzoek

MIDDELBURG - Er werd vandaag gekeken naar de staat van het onderzoek voordat de rechtbank inhoudelijk naar de zaak gaat kijken. De advocaten van de verdachten willen dat er de komende tijd drie getuigen worden gehoord over de gebeurtenissen van de avond van de schietpartij. Twee van die getuigen stonden die avond achter de bar van De Drie Musketiers. De derde getuige is een omstander.

Plattegrond

Ook vroeg een van de advocaten om een duidelijke plattegrond van het café op schaal waar ook al het meubilair op te zien is. Volgens hem is het nu onduidelijk welke getuige waar stond en wat die dan gezien zou kunnen hebben.

Verdachten

De drie mannen die vandaag voor de rechter stonden worden allemaal verdacht van moord in vereniging. Een van hen wordt ook vervolgd voor verboden wapenbezit. De andere twee verdachten in deze zaak zijn een minderjarige jongen die voor de kinderrechter komt en de vijfde mag de zaak in vrijheid afwachten. De drie verdachte mannen die vandaag moesten voorkomen, blijven voorlopig vastzitten. De zaak gaat op 22 augustus verder.