Massaal protest tegen Brouwerseiland (video)

Massaal protest tegen Brouwerseiland (video)
Massaal protest tegen Brouwerseiland (video) © OZ
Handtekeningen Brouwerseiland
ZIERIKZEE - Recreatieproject
Volgens Ria Geluk van de actiegroep tegen het Brouwerseiland heeft meer dan de helft van de inwoners van Schouwen-Duiveland de petitie tegen de aanleg van het recreatieproject getekend. Brouwerseiland is een recreatieproject waarbij verschillende eilandjes in het Grevelingenmeer moeten komen met daarop huizen, horeca, aanlegsteigers en een nieuwe jachthaven.
Open brief
De actiegroep heeft ook een open brief laten afdrukken in verschillende kranten. 'De beleving van de historische Brouwersdam in al zijn openheid en vergezichten gaat voorgoed verloren. Veel gebouwen worden aanzienlijk hoger dan de Brouwersdam zelf en langs de parallelweg komt een geluidswal van 1300 m lang en 10 m hoog, beplant met struiken. Brouwerseiland zal de horizon van alle kanten blijvend domineren.' 
Petitie aangeboden
Petitie aangeboden © OZ
ITEM handtekeningen Brouwerseiland

Meerderheid voor in zicht

Eind van deze maand neemt de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland een definitieve beslissing over de aanleg van het Brouwerseiland. Ondanks verschillende protesten lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de komst van het eiland. Maar of dat ook echt zo is moet later deze maand blijken.