Bezuiniging op veegkosten is 'dweilen met de kraan open'

Veegwagen
Veegwagen © Wilco uit Axel

'Negatieve impuls'

VLISSINGEN - "Voor een binnenstad die het al moeilijk genoeg heeft en waar de ondernemers met moeite het hoofd boven water houden is dit een erg negatieve impuls", schrijft de POV aan het dagelijks gemeentebestuur. Bovendien druist dit volgens de partij in tegen de afspraken die eerder met Vlissingse ondernemers zijn gemaakt.

Keurmerk

De POV vraagt zich nu af of de gemeente wel voldoende overleg heeft gehad hierover met de ondernemers, de gemeenteraad en met de werkgroep KVO. Die werkgroep heeft ervoor gezorgd dat de Vlissingse binnenstad nu het Keurmerk Veilig Ondernemen heeft.

Afspraak

Eén van de afspraken die zijn voortgekomen uit het overleg met de werkgroep KVO is dat gemeente ervoor zorgt dat vóór de winkels de deuren openen alle straten in het kernwinkelgebied zijn geveegd en dat alle vuilnisbakken zijn geleegd. "Blijft die afspraak overeind?", vraagt de PVO zich af.

'Dweilen met de kraan open'

De partij herinnert het dagelijks gemeentebestuur eraan dat de gemeente ook onlangs het voornemen heeft uitgesproken om meer kopers en bezoekers naar de binnenstad te trekken. Volgens de POV is het 'dweilen met de kraan open' als de gemeente aan de ene kant de binnenstad aantrekkelijker wil maken, maar aan de andere kant 'verdere verpaupering en vervuiling in de hand werkt'.

Discussie

Daarom wil de partij nu van het dagelijks gemeentebestuur weten hoeveel deze bezuiniging de gemeente nu oplevert. Vervolgens wil de POV een discussie in de raad over of het dat wel waard is.