Inbraakgolf: 'Hier in Koewacht letten we goed op elkaar' (video)

Inbraakgolf: 'Hier in Koewacht letten we goed op elkaar' (video)
Inbraakgolf: 'Hier in Koewacht letten we goed op elkaar' (video) © OZ
Inbraakgolf in Zeeuws-Vlaanderen: 'Hier in Koewacht letten we goed op elkaar'
KOEWACHT - Twaalf inbraken
Volgens de politie sloegen de inbrekers in mei twaalf keer toe in Zeeuws-Vlaanderen, vooral in de grensstreek: in Cadzand, Hoek, Kloosterzande, Koewacht, Lamswaarde, Oostburg, Sas van Gent, Sluiskil, Westdorpe, Heikant en zelfs tot twee keer toe in Sint Kruis. 

Samenwerking België

De politie vermoedt dat het om een rondtrekkende inbrekersbende gaat die uit België komt of Belgische connecties heeft. Daarom is ook de samenwerking met de Vlaamse politie gezocht. Alert
Tijdens het politieonderzoek na een woninginbraak in Heikant bleek dat voor de inbraken vaak auto's met buitenlandse kentekenplaten in de buurt gezien zijn. Daarom roept de politie de bewoners van de grensstreek op om goed op te letten en verdachte situaties meteen te melden. 
Inbraakgolf Zeeuws-Vlaanderen: ramen en deuren dicht
Inbraakgolf Zeeuws-Vlaanderen: ramen en deuren dicht © OZ

Buurtgroep

Dat gebeurt ook, zeggen verschillende inwoners van Koewacht. "We hebben hier een buurtgroep op WhatsApp en zodra we iets verdachts zien, een onbekende auto die bijvoorbeeld op en neer rijdt, bellen we eerst de politie en sturen we daarna een berichtje via de mobiele telefoon", aldus een bewoner aan de Korte Akkers in Koewacht. Ook inbraken worden via de app gemeld.
Ramen en deuren dicht
Een wat oudere bewoner die ook woont aan de Korte Akkers heeft geen mobiele telefoon, maar houdt alles goed in de gaten. "Ik zorg voor het huis van mijn buurvrouw. Ze is er even niet. Dan let ik ook altijd goed op dat haar ramen en deuren dicht zijn."
Inbreker probeert binnen te komen
Inbreker probeert binnen te komen © OZ
Flink schrikken
Een echtpaar dat verderop woont, ook aan de Korte Akkers, heeft het al een keer meegemaakt: "Bij ons hebben ze een keer geprobeerd in te breken. We waren er nog op tijd bij. Dat was wel heel erg schrikken en daarna ben je toch extra waakzaam."
Grensstreek
De politie roept expliciet de hulp in van inwoners uit de grensstreek: "Noteer het nummer van de kentekenplaat en bel vervolgens de politie via 0900-8844. Wie weet, leidt uw informatie naar de inbrekers die de afgelopen tijd actief zijn geweest in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen", schrijft de politie in een oproep aan de bewoners.