CDA wil maatregelen tegen vakantiefiles A58

CDA wil maatregelen tegen vakantiefiles A58
CDA wil maatregelen tegen vakantiefiles A58 © Imre Schaafsma
Het afgelopen pinksterweekend ontstond door werkzaamheden een file van 16 kilometer op de A58 tussen Kapelle en knooppunt Markiezaat.
Het afgelopen pinksterweekend ontstond door werkzaamheden een file van 16 kilometer op de A58 tussen Kapelle en knooppunt Markiezaat. © Omroep Zeeland

Vakantieverkeer

Het afgelopen pinksterweekend ontstond door werkzaamheden een file van 16 kilometer op de A58 tussen Kapelle en knooppunt Markiezaat. Het CDA stelt vast dat er zich ook op 22 april en 6 mei soortgelijke situaties voordeden. De partij vindt dat slecht voor het imago van Zeeland als vakantieprovincie. Zowel CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berge als de fractie in Provinciale Staten dringen in schriftelijke vragen aan op maatregelen.
Volgens het CDA zegt Rijkswaterstaat bij het onderhoud wel rekening te houden met vakantieverkeer, maar is daar in de praktijk weinig van te merken. Werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de verkeersveiligheid vindt het CDA prima in de weekenden. Maar andere werkzaamheden moeten wat de christendemocraten betreft niet worden uitgevoerd in weekenden waarin veel toeristen in Zeeland zijn.