Rosa (5) krijgt heldenonderscheiding

Rosa (5) krijgt heldenonderscheiding
Rosa (5) krijgt heldenonderscheiding © Omroep Zeeland
De 5-jarige Rosa is een heldin
In de zomer van 2016 kwam de moeder van Rosa 's nachts ten val en raakte ernstig gewond. Rosa redde haar leven door op haar verzoek 112 te bellen en de politie binnen te laten. Eerder kreeg Rosa al een medaille van de gemeente, maar nu ontving ze een nog hogere heldenonderscheiding van het Carnagiefonds. 

Summiere melding

Aanwezig waren ook drie politieagenten die er die nacht als eerste bij waren. De drie kregen tijdens hun nachtdienst een summiere melding, ze wisten niet meer dan dat er een meisje gebeld had met de mededeling dat haar moeder gevallen was. Ter plaatste troffen ze Rosa aan achter de deur, Rosa gaf ze toen door de brievenbus de sleutel. 
Dit is echt uitzonderlijk
Agent Sebastiaan Zwigtman
"Het is echt heel bijzonder wat dit meisje heeft gepresteerd op aanwijzing van haar moeder, de meldkamer en ons ter plaatse", vertelt een van de agenten, Sebastiaan Zwigtman.

Emotioneel

Voor de agenten was het speciaal om bij het moment op het gemeentehuis aanwezig te zijn. Zwigtman: "Mooi en emotioneel, omdat je een weerzien hebt. Dit gebeurt niet vaak, wij gaan gewoon door naar de volgende melding, maar dit soort dingen blijft je altijd bij."