Keurmeesters krijgen in Goes 450 biertjes te verwerken

Keurmeesters krijgen in Goes 450 biertjes te verwerken
Keurmeesters krijgen in Goes 450 biertjes te verwerken © Omroep Zeeland
Keurmeesters krijgen in Goes 450 biertjes te verwerken
Het kampioenschap werd georganiseerd door De Deltabrouwers uit Goes. De deelnemers kwamen uit Nederland, België en Duitsland. Via zes categorieën (op basis van licht of donker en het alcoholpercentage) werden zaterdag in de Goederenloods in Goes de winnaars gehuldigd. 
<p><em>Prijswinnaars 2017</em><br><strong><br>Klasse A </strong><br>Ari Stoop met een Geuze Lambiek<p><strong>Klasse B</strong><br>Hein van Dee met een Milk Stout<p><strong>Klasse C</strong><br>Sjaak van der Lee met een Blond<p><strong>Klasse D (<em>koningsklasse</em>) </strong><br>Rob Stel met een Scotch<br><strong><br>Klasse V (vrije klasse)</strong><br>Maarten Heijligers met een Scotch Imperial Stout<p><strong>Klasse E (kloon-klasse)</strong><br>Rudi Dingemanse uit Goes</p>
Bij de bierwedstrijden en op het bierfestival zijn steeds meer jongeren en vrouwen te vinden. "Bierbrouwen is hip, een hype geworden", zegt één van de brouwers van het eerste uur. 
Grootste biergildes
Ook vijf jaar geleden werd het kampioenschap in Zeeland gehouden. De organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen rouleert langs de grootste Nederlandse biergildes. Met 120 leden behoren De Deltabouwers tot die grootste gildes van Nederland.