Het eerste elftal van VV Hontenisse © VV Hontenisse

Beslissingswedstrijd

Hontenisse verloor vorige week van Victoria'03, BSC van Breskens, maar beide teams mochten aantreden in een beslissingswedstrijd, omdat Luctor'88 (Heinkenszand) verkast naar het zaterdagvoetbal.

Ongelukkige eerste helft

De wedstrijd begon uiterst moeizaam voor de Zeeuws-Vlamingen, die al na 28 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. Daarnaast werd trainer Van Vlierberghe door blessureleed al voor rust genoodzaakt alle drie zijn wissels toe te passen.

Comeback

Toch drong Hontenisse in de tweede helft meer aan, met een comeback tot gevolg. Na 70 minuten scoorde Thomas de Waal de aansluitingstreffer, enkele minuten voor het eind zorgde Kris van Meele voor de 2-2, waardoor Hontenisse een verlenging afdwong. In die verlenging werd niet gescoord, en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Keeper De Bakker stopte de eerste strafschop van BSC, waarna iedereen scoorde en de 17-jarige invaller Ties Kerckhaert de winnende penalty binnenschoot.