​Met tromgeroffel gaat VNG-congres van start

​Met tromgeroffel gaat VNG-congres van start
​Met tromgeroffel gaat VNG-congres van start © Omroep Zeeland
​Met tromgeroffel gaat VNG-congres van start
De mensen die dinsdagochtend vanaf de A58 naar Goes wilden, is het niet ontgaan dat er wat aan de hand was. Er waren verkeersregelaars nodig om een chaos op de rotonde van de Zeelandhallen te voorkomen.
De Goese burgemeester René Verhulst is gastheer van het congres. Hij noemde Goes in zijn openingswoord de stad van ontmoeting. Trots kondigde hij aan dat de congresbezoekers zich deze twee dagen vooral kunnen verdiepen in het vakmanschap dat volgens Verhulst volop aanwezig is in Goes.
Zo zijn er tientallen workshops en excursies, verspreid door heel Zeeland. Maar voordat de deelnemers op pad gingen, stuurde de VNG eerst een mail naar Koning Willem-Alexander om 'eenheid en verbondenheid' met Zijne Majesteit uit te spreken.
De VNG maakt van de gelegenheid gebruik om ook een politiek statement te maken richting het demissionaire kabinet. Nu de kabinetsformatie muurvast zit, is het volgens de VNG tijd voor de zittende ministersploeg om in de actie te komen: "388 gemeenten laat je niet in de kou staan. Er moet iets gedaan worden aan de tekorten bij gemeenten voor de bijstand. Kabinet, doe iets!" 
Het VNG-congres duurt twee dagen. Eerder zei burgemeester Verhulst van Goes dat hij verwacht dat de bijeenkomst 750.000 euro voor de regio opbrengt.