Overvallen Sint-Maartensdijk in Opsporing Verzocht

Overval cafetaria Sint-Maartensdijk
Overval cafetaria Sint-Maartensdijk © Omroep Zeeland

Goed bekend

De verdachte van de eerste overval was ter plaatse waarschijnlijk goed bekend. Hij wist dat de slijterij toegankelijk was vanuit de snackbar. Hij dwong de uitbaatster namelijk niet alleen de inhoud van de kassa van de cafetaria af te staan, maar ook die van de slijterij.

Plastic tasje

Bij de tweede overval was haar man het slachtoffer. De vrouw was in de keuken. De overvaller eiste de dat vrouw ook naar de kassa kwam en het geld daaruit in een plastic tasje stak.

Doorbraak

Met de informatie in Opsporing Verzocht hoopt de politie op een doorbraak in het onderzoek naar beide zaken. De eerste overvaller is een blanke jongeman die accentloos Nederlands sprak en tussen de 16 en de 20 jaar oud is. Hij is tussen 1.70 en 1.75 meter en droeg die avond een donkerkleurig, gewatteerd jack met capuchon, een donkere spijkerbroek en zwarte schoenen met witte veters en witte zolen.
De tweede dader is ongeveer 1.90 meter. Hij sprak eveneens Nederlands. Tijdens de overval droeg hij een blauwe spijkerbroek en een zwarte of donkerblauwe jas met een witte rits. Ook droeg hij zwarte handschoenen. De politie noemt het opvallend dat deze dader niets van de doorgang naar de slijterij leek te weten.

Tips

Opsporing Verzocht is terug te zien via Uitzending Gemist. De herhaling is woensdag om 11.40 uur op NPO2. Na de herhaling maakt de politie bekend hoeveel tips er zijn binnengekomen.