Flair blundert: Vlissingen ligt ineens in Zeeuws-Vlaanderen

Flair blundert: Vlissingen ligt ineens in Zeeuws-Vlaanderen
Flair blundert: Vlissingen ligt ineens in Zeeuws-Vlaanderen © Flair
Kaart van hotelaanbiedingen in vrouwentijdschrift Flair
Kaart van hotelaanbiedingen in vrouwentijdschrift Flair © Omroep Zeeland
Flair heeft Vlissingen op de kaart verhuisd naar het westen van Zeeuws-Vlaanderen, de stip van Vlissingen staat tussen Oostburg en Nieuwvliet. Niet alleen Vlissingen, ook Terneuzen is te vinden op de kaart van Flair, maar ook die rode stip staat niet op de goede plek. Flair heeft Terneuzen verplaatst naar de omgeving van Sas van Gent. 

Actie

De foute kaart hoort bij een actie van Flair. Het vrouwentijdschrift biedt hotelovernachtingen aan, maar als er Flair-lezers zijn die naar de hotels in Vlissingen of Terneuzen willen, dan gaan ze die met dit kaartje niet vinden. 
De redactie van het tijdschrift was woensdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar. Voor het geval ze dit bericht lezen even een lesje topografie. Hier ligt Vlissingen wel:
En voor de volledigheid, Terneuzen ligt hier:

Grove fouten

Met deze foutieve kaart komt Flair in een lange rij te staan van organisaties die grove fouten maken met de Zeeuwse topografie. Zo is Zeeuws-Vlaanderen al keer op keer weggelaten op de kaart, onder meer door de ANWB, werden op een kaart van RTL de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee samengevoegd met het vasteland van Zuid-Holland en werd de Westerscheldetunnel op een kaart van de Telegraaf een luttele vijftien kilometer naar het oosten verplaatst.