Primoz Roglic wint proloog Ster ZLM Toer

De Sloveen Primoz Roglic heeft de proloog van de Ster ZLM Toer in Westkapelle gewonnen. Hij was drie tellen sneller dan de Duitsers Marcel Kittel en Max Schachmann.
Samenvatting proloog Ster ZLM Toer in Westkapelle

Gemiddeld 55 km per uur

Roglic (LottoNL-Jumbo) had voor de proloog over 7,5 kilometer in en rond Westkapelle 8.04' nodig. Goed voor een gemiddelde van 55,8 kilometer per uur. De Sloveen start donderdag in de tweede etappe, die in Tholen begint in de leiderstrui. Roglic startte als laatste en verbeterde de tijdrit die de Duitse sprinter Marcel Kittel had neergezet met drie seconden.
Primoz Roglic wint proloog Ster ZLM Toer in Westkapelle

Brian van Goethem

Timo Roosen was de beste Nederlander op de vijfde plaats. De renner van LottoNL-Jumbo zette een tijd van 8.12' neer. Brian van Goethem uit Philippine, de enige Zeeuwse deelnemer eindigde als 28e. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij reed een tijd van 8.30'.

Tholen

Donderdag begint de tweede etappe van de Ster ZLM Toer in Tholen. De finish ligt na 187 kilometer in Hoogerheide. De Ster ZLM Toer wordt gezien als voorbereidingskoers voor de Tour de France. De wedstrijd telt vijf etappes en duurt tot en met zondag.