Alom tevredenheid na doorkomst Tour de France

NEELTJE JANS - Enkele Zeeuwse bestuurders die met de komst van de Tour te maken hadden, volgden de wedstrijd op Neeltje Jans. Daar was een groot scherm opgesteld en de tussensprint op Neeltje Jans konden ze live zien.
De Tour door Zeeland Het peloton reed ongeveer tachtig kilometer door Zeeland. Rond half twee kwam het peloton de provincie via de Brouwersdam binnen. Na de Brouwersdam reden de renners via de N57 op Schouwen-Duiveland, de Oosterscheldekering, de Oost-westweg op Noord-Beveland, de Zandkreekdam en Deltaweg richting Goes en dan via de Oude Rijksweg door Goes naar Kapelle en Reimerswaal. Iets na half vier verlieten de renners bij Rilland de provincie.
Duizenden Toeschouwers in Goes Onder luid applaus werd het Tourpeloton zondagmiddag door duizenden toeschouwers verwelkomt in Goes. “Geweldig om mee te maken!”, was een veelgehoorde reactie langs het parcours.

Sfeerverslag Reimerswaal

Sfeerverslag Goes
Politie tevreden De politie Zeeland kijkt terug op een goed verlopen passage van de Tour de France in Zeeland. Er deed zich één incident voor waarbij een toeschouwer gewond raakte. Rond twee uur werd een vrouw in de berm van de Oude Rijksweg ter hoogte van Rilland aangereden door een auto uit de reclamekaravaan. De vrouw is door ambulancepersoneel verzorgd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De bestuurder van de auto uit de reclamekaravaan is meegenomen naar het politiebureau.
>Meer Tour de France opwww.omroepzeeland.nl/sport

Foto's