Hoogerland niet, De Nooijers wel in 15e Kustmarathon (video)

Hoogerland niet, De Nooijers wel in 15e Kustmarathon (video)
Hoogerland niet, De Nooijers wel in 15e Kustmarathon (video) © Omroep Zeeland
Prominenten bereiden zich voor op Kustmarathon
Over precies honderd dagen verschijnt er een prominententeam aan de start van de Kustmarathon. Hoogerland zou daar onderdeel van uitmaken, maar haakt dus nu af. Hij doet wel mee aan het mountainbiken. Andere prominenten die meedoen aan de 42 kilometer lange wedstrijd zijn oud-winnaar Huub van Noorden, oud-wielrenner Michael Boogerd en Kim Reynierse die in 1992 de Olympische Marathon liep.
Hoogerland vindt het jammer dat hij niet mee kan doen. Tijdens de Tankloop op oudejaarsdag kreeg hij te maken met een spierblessure waar hij lang last van had. Hij greep toen weer veel terug op de fiets. "Ik zou de marathon wel binnen vier uur kunnen lopen, maar ik voel me nog te veel topsporter. Als ik meedoe wil ik gewoon alles geven en hoog eindigen."
Gerard de Nooijer ziet het anders. Hij wil vooral een mooie dag hebben en de marathon eindelijk eens uitlopen. "Mijn broer en ik roepen al jaren dat we hem eens willen lopen en nu komt het er eindelijk van. Over twee jaar worden we vijftig. Je wil hem toch eens voor die leeftijd hebben gelopen." 
De Kustmarathon is op 7 oktober en gaat traditiegetrouw van Burgh-Haamstede naar Zoutelande. 
Kustmarathon Zeeland 2016
Kustmarathon Zeeland 2016 © Desiree Meulemans | Twitter