Sloebrug in Vlissingen gaat omhoog met vrouw erop

Sloebrug in Vlissingen gaat omhoog met vrouw erop
Sloebrug in Vlissingen gaat omhoog met vrouw erop © Sander Marteijn
De vrouw klampt zich vast aan de reling
De vrouw klampt zich vast aan de reling © Omroep Zeeland
Volgens een ooggetuige gebeurde het incident tussen 15.00 en 15.30 uur. De brug stopte volgens haar met stijgen toen die ongeveer 45 graden omhoog stond. "Op het moment dat we keken, zagen we een man die voor de brug stond te wachten uit zijn auto rennen om haar hulp te bieden", vertelt Corrie Marteijn die bijna naast de brug woont. "Die man heeft in ieder geval geprobeerd om haar vast te houden."
'De brug stond zo'n 45 graden open'
Na een tijdje ging de brug weer naar beneden. De vrouw is volgens Marteijn verder gefietst. De man die haar hielp is terug naar zijn auto gegaan.

112

Wat er misging is niet duidelijk. Aan het begin van de avond deelden mensen op Facebook foto's van het incident. De politie kreeg vervolgens tegen 19.30 uur ook een melding binnen via 112. Daarop is de politie gelijk bij de brug gaan kijken. Er was toen niets meer aan de hand.
"Dat is logisch als het incident 's middags al is gebeurd", zegt Willem-Jan Uytdehage van de politie. "Het is mij dan ook niet duidelijk waarom pas tegen 19.30 uur naar 112 is gebeld over het incident."
De vrouw stond met haar fiets op de brug toen die openging. Een man schoot haar te hulp.
De vrouw stond met haar fiets op de brug toen die openging. Een man schoot haar te hulp. © Sander Marteijn
Op Facebook is de foto met de vrouw op de brug veel gedeeld. Veel mensen reageren verontwaardigd op de gebeurtenis. Anderen vragen zich af of de foto's wel echt zijn.
Provincie Zeeland, die eigenaar is van de brug, is een onderzoek gestart naar het incident. Tot nu toe wil de provincie niets zeggen over wat er is gebeurd.