Werkgevers willen hoogopgeleide jongeren terug naar Zeeland halen

© Omroep Zeeland
De werkgevers staan te springen om jongeren terug naar de provincie te halen. "We hebben jongeren nodig om aan de innovatiekracht van Zeeland te werken", zegt Jorrit Snijder van de Maatschappij voor Handel en Nijverheid. Volgens hem zijn er wel jongeren die na hun studie terugkeren, maar kan dat aantal veel hoger worden als er ook aantrekkelijke banen op een hoog niveau worden aangeboden. 
Door de traineeships in samenwerking met gemeentes, de provincie en onderwijsinstellingen aan te bieden, maakt het interessanter dan dat bedrijven dit alleen zouden doen, volgens Snijder. "Gezamenlijk is juist de kracht, omdat er dan ook een gezamenlijk trainingsprogramma kan worden aangeboden", volgens Snijder. 
Vork Trainees
Als voorbeeld noemt hij de stormvloedkering die als onderwerp in een van de trainingen kan worden gebruikt. "De opdracht kan zijn dat er een duurzame vervanging van de kering bedacht moet worden. Dan heb je mensen nodig uit de chemische industrie, maar ook van de overheid en bedrijven die voor de commerciele inslag kunnen zorgen", zegt Snijder. 
De werkgevers willen begin volgend jaar starten met de werving van deelnemers. Het is de bedoeling dat vanaf september 2018 de eerste trainees aan hun nieuwe baan beginnen.